MASH 4077 - SERIÁL STOLETÍ

Vítejte na fanouškovských stránkách báječného seriálu MASH 4077

David Ogden Stiers

Herec

Datum narození:
31.10. 1942  (65 let) 
Místo narození:
Peoria, Illinois, USA 
Znamení:
Štír  
Jako teenager se s rodiči přestěhoval do Eugene v Oregonu, kde se po středoškolských studiích na rok připojil k divadelnímu souboru Very Little Theatre v Eugene. Hereckou kariéru zahájil v Kalifornii, kde účinkoval sedm let v rámci přehlídek California Shakespeare Festival a působil v dílně Actor's Workshop v San Franciscu. Pak studoval herectví u Johna Housemana na Juilliard School, kde se stal členem jeho souboru Acting Company, s nímž se účastnil turné s Brechtovou Žebráckou operou, Čechovovými Třemi sestrami a Shakespearovou Půjčkou za oplátku. Na Broadwayi debutoval po boku Zero Mostela ve hře Odysses v nočním městě. 1984 režíroval v Old Globe Theater v San Diegu molièrovskou komedii Billa Irwina a Marka O'Donnella Scapin a v Interlochenu v Michiganu hru A. R. Gurneyho Milostné dopisy. Na Juilliard School také získal hudební
celý životopis >>>
Filmografie:
2006  Leroy & Stitch   ...Dr. Jumba
2005  Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch   ...Dr. Jumba Jookiba
2005  Karcoolka (Hoodwinked)    ...Nicky Flippers
2004  Stargate: Atlantis (TV seriál) (Stargate: Atlantis)    ...Oberoth
2004  Medvídek Pú - Jaro s klokánkem Rú (Winnie the Pooh: Springtime with Roo)    ...vypravěč
2004  Cable Beach   ...Doc McWhirter
2003  Tajemství kočičí ženy (Batman: Mystery of the Batwoman)    ...Oswald Chesterfield Cobblepot / The Penguin
2003  Stitch! Film (Stitch! The Movie)    ...Dr. Jumba Jookiba
2003  Uru: Ages Beyond Myst   ...Jeff Zandi
2002  Stitch Experiment 626   ...Dr. Jumba Jookiba
2002  Lilo & Stitch (Lilo & Stitch)    ...Dr. Jumba Jookiba

 

 

Charles Winchester

Hodnost: Major
Stav: Svobodný


Major Winchester přijíždí do jednotky MASH na začátku 6. sezony, jako náhrada za majora Burnse.  Je vzdělaný, kultivovaný a charakterní, a navíc ještě výborný chirurg. Součastně však také ztělesňuje jakýsi neuvěřitelný produkt snobské ''rádoby aristokracie''. Svými zvyky a chováním vyvolává v okolí záchvaty smíchu a šílenství. I jeho duši však válka postupně přetvoří až do téměř ''lidské'' podoby.

 
Zpracoval Václav Holub mladší a Marek Černý VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA-kopírování dat pouze se souhlasem majitele stránek