MASH 4077 - SERIÁL STOLETÍ

Vítejte na fanouškovských stránkách báječného seriálu MASH 4077

Jamie Farr

Jamie Farr (vlastním jménem Jameel Joseph Farah) (1. července 1934, Toledo, Ohio) je americký televizní, filmový a divadelní herec, který se proslavil postavou desátníka (později seržanta) Maxe Klingera v americkém komediálním seriálu společnosti CBS M*A*S*H.

Osobní život

Jamie Farr je od roku 1968 ženatý s Joy Ann Richards, s níž má dvě děti, syna Jonase a dceru Yvonne. Jamie má starší sestru Yvonne. V roce 1985 získal svou hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy, na svém kontě má jednu nominaci na cenu Emmy, získal dva čestné doktoráty (University of Toledo, Medical college of Ohio), byl národním mluvčím pro Mars candy bars, IBM computers a After Six tuxedos. Hostil dva národní pořady v rádiu – A Maalox Moment a Kellogg’s Travelin Farr. Byl oceněn Ellis Island Medal of Honor. V roce 1994 vydal Jamie Farr knihu Just Farr Fun, ve které s humorem vzpomíná na herecký život a kariéru. V jeho rodném městě po něm pojmenovali park, Jeden z turnajů LPGA nese jeho jméno, The Jamie Farr Kroger Classic.

Má hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.

[editovat] Filmografie

[editovat] Herec

  1. Bert & Becca (2007)(TV) – Adam
  2. Rodinná válka (2005 – ) TV seriál – Albert
    • No Weddings and a Funeral (# 2.16)(1. 2. 2007)
  3. That '70s Show (1998 - 2006) - Sám sebe
    • The Girl I Love (# 5.11)(7. 1. 2003)
    • That '70s Musical (# 4.24)(30. 4. 2002)
  4. A Month of Sundays (2001) - Par Sundquist
  5. Port Charles (19972003) TV seriál - Ernie
    • Episode 492 (30. 4. 1999)
  6. Jsem do tebe blázen (1992 – 1999) - Dry Cleaner
    • Millennium Bug (# 7.16)(26. 4. 1999)
  7. Diagnosis Murder (1993 – 2001) TV seriál - Doug Hanson
    • Drill for Death (# 5.15)(22. 1. 1998)
  8. Arnaldovy patálie! (19962004) TV seriál - Mr. Wacko (hlas)
    • The High Life/Best Friends (# 2.10)(23. 11. 1997)
  9. You Snooze You Lose (1995) - Dr. Hanley
  10. Fearless Tiger (1994) - Sam Camille
  11. Speed Zone! (1989) - The Sheik
  12. Out of This World (19871991) TV seriál - Artie
    • Go West, young Mayor (# 2.9)(4. 12. 1988)
  13. Scrooged (1988) - Jacob Marley
  14. Murder, She Wrote (19841996) TV seriál - Theo Wexler
    • A Little Night Work (# 5.2)(30. 10. 1988)
  15. Run Till You Fall (1988)(TV) - Michael Reuben
  16. Curse II: The Bite (1988) - Harry Morton
  17. Happy Hour (1987) - Crummy Fred
  18. Combat High (1986)(TV) - plukovník Frierick
  19. New Love American Style (1985 - 1986) TV seriál - ?
    • Love and the Earring (# 1.34)(6. 2. 1986)
  20. A Masterpiece of Murder (1986)(TV) - Sám sebe
  21. New Love American Style (1985 - 1986) TV seriál - ?
    • Love and the Second Honeymoon (# 1.1)(23. 12. 1985)
  22. For Love or Money (1984)(TV) - Larry Melody
  23. Cannonball Run II (1984) - The Sheik
  24. The Love Boat (19771988) TV seriál - ?
    • Prisoner of Love/Youth Takes A Holiday/Don`t Leave Home Without It (# 7.4)(15. 10. 1983)
  25. The Love Boat (19771988) TV seriál - ?
    • The Spoonmaker Diamond/Papa Doc/The Role Model/Julie`s Tycoon Part II. (# 6.8)(13. 11. 1982)
    • The Spoonmaker Diamond/Papa Doc/The Role Model/Julie`s Tycoon Part I. (# 6.7)(13. 11. 1982)
  26. AfterMASH (19831984) TV seriál - Maxwell Q. Klinger
  27. Return of the Rebels (1981)(TV) - Mickey Fine
  28. The Cannonball Run (1981) - The Sheik
  29. Murder Can Hurt You (1980)(TV) - Studsky
  30. Amateur Night at the Dixie Bar and Grill (1979)(TV) - Snuffy McCann
  31. Supertrain (1979) TV seriál - Wade Peters
    • Pirouette (# 1.7)(7. 5. 1979)
  32. The Love Boat (19771988) TV seriál - Sugar Daddy
    • Computerman/Parlez-Vous/Memories of you (# 1.20)(13. 2. 1978)
  33. Barnaby Jones (19731980) TV seriál - Marty Paris
    • Doomed Alibi (# 3.20)(11. 3. 1975)
  34. Lucas Tanner (1974 - 1975) TV seriál - 23rd Precinet Police Officer
    • The Noise of a Quiet Weekend (# 1.19)(26. 2. 1975)
  35. Amy Prentiss (1974 - 1975) TV seriál - Schwartz
    • Profile in Evil (# 1.3)(2. 2. 1975)
  36. Kolchak: The Night Stalker (1974 - 1975) TV seriál - Jack Burton
    • Primal Scream (jako The Humanoid) (# 1.13)(17. 1. 1975)
  37. Toma (1973 - 1974) - Barney
    • Indictment (# 1.20)(26. 4. 1974)
  38. The New Scooby-Doo Movies (1972 - 1974) TV seriál - ?
  39. Barnaby Jones (1973 - 1980) TV seriál - Man at scrap yard
    • Woman in the Shadows (# 2.22)(10. 3. 1974)
  40. Arnold (1973) - Dybbi
  41. The Blue Knight (1973)(TV) - Yasser Hafiz
  42. Heavy Traffic (1973) - ?
  43. Inch High, Private Eye (1973 - ) TV seriál - (hlas)
  44. The Streets of San Francisco (1972 - 1977) TV seriál - Ernie Walker
    • A Collection of Eagles (# 1.17)(1. 2. 1973)
  45. Emergency! (1972 - 1977) TV seriál - Alan Austin
    • Boot (# 3.19)(3. 3. 1973)
  46. M*A*S*H (1972 - 1983) TV seriál - Cpl./Sgt. Maxwell Q. Klinger
  47. Love, American Style (1969 - 1974) TV seriál - Cop
    • Love and the Alibi/Love and the Instant Father/Love and the Lovely Evening/Love and Lover's Lane/Love and the Split-Up (segment „Love and Lover's Lane“) (# 3.21)(18. 2. 1972)
  48. The Chicago Teddy Bears (1971) TV seriál - Lefty
  49. Tora! Tora! Tora! (1970) - English-language voice characterizations for multiple characters (voice)
  50. Room 222 (1969 - 1974) TV seriál - ?
    • The New Boy (# 1.24)(4. 3. 1970)
  51. Family Affair (1966 - 1971) TV seriál - Hippie
    • Flower Power (# 3.27)(7. 4 . 1969)
  52. The Flying Nun (1967 - 1970) TV seriál - Policeman
    • Cast your Bread Upon the Waters (# 2.23)(20. 3. 1969)
  53. Gomer Pyle, USMC (1964 - 1970) TV seriál - Effects Man
    • A Star Is Not Born (# 5.8)(22. 11. 1968)
  54. Get Smart (1965 - 1970) TV seriál - Musician
    • The Impossible Mission (# 4.1)(21. 9. 1968)
  55. With Six You Get Eggroll (1968) - Jo Jo
  56. Garrison`s Gorillas (1967 - 1968) TV seriál - Tony
    • War and Crime (# 1.22)(13. 2. 1968)
  57. The Flying Nun (1967 - 1970) TV seriál - Manuel
    • Sister Lucky (# 1.23)(1. 2. 1968)
  58. Hondo (1967) TV seriál - Smithers
    • Hondo and the Gladiators (# 1.15)(15. 12. 1967)
  59. Hondo (1967) TV seriál - John-Choo
    • Hondo and the Hanging Town (# 1.14)(8. 12. 1967)
  60. Garrison`s Gorillas (1967 - 1968) TV seriál - Pablo
    • Black Market (# 1.13)(28. 11. 1967)
  61. Who's Minding the Mint? (1967) - Mario
  62. Out of Sight (1966) - ?
  63. F Troope (1965 - 1967) TV seriál - Standup Bull
    • Too Many Cooks Spoil the Troop (# 1.28)(29. 3. 1966)
  64. My favorite Martian (1963 - 1966) TV seriál - Fred
    • Virus M for Martian (# 3.26)(13. 3. 1966)
  65. The Andy Griffith Show (1960 - 1968) TV seriál - Silvio the Gypsie
    • The Gypsies (# 6.23)(21. 2. 1966)
  66. Laredo (1965 - 1967) TV seriál - First Indian
    • That's Noway, Thataway (# 1.18) 20. 1. 1966)
  67. I Dream of Jeannie (1965 - 1970) TV seriál - Achmed
    • Get me to Mecca on Time (# 1.16)(8. 1. 1966)
  68. F Troope (1965 - 1967) TV seriál - Geronimo's Friend
    • Our Hero--What's His Name (# 1.17)(4. 1. 1966)
  69. The Lucy Show (1962 - 1968) TV seriál - Brave
    • Lucy the Rain Goddess (# 4.15)(3. 1. 1966)
  70. Ride Beyond Vengeance (1966) - Pete
  71. Burke`s Law (1963 - 1966) TV seriál - Zava
    • A Very Important Russian Is Missing (# 3.15)(29. 12. 1965)
  72. Gomer Pyle, USMC (1964 - 1970) TV seriál - Sergeant
    • Gomer Pyle, D. O. W. (# 2.15)(24. 12. 1965)
  73. Ben Casey (1961 - 1966) TV seriál - Bloom
    • Why did the Day Go Backwards (# 5.13)(6. 12. 1965)
  74. My favorite Martian (1963 - 1966) TV seriál - Benny
    • Avenue „C“ Mob (# 3.12)(28. 11. 1965)
  75. The Loved One (1965) - Waiter at English Club
  76. The Greatest Story Ever Told (1965) - Thaddaeus
  77. The Donna Reed Show (1958 - 1966) TV seriál - The Waiter
    • With This Ring (# 8.25)(23. 9. 1965)
  78. Burke`s Law (1963 - 1966) TV seriál - Clinic Informant
    • Operation Long Shadow (# 3.2)(22. 9. 1965)
  79. My Three Sons (1960 - 1972) TV seriál - Itchie
    • The Coffeehouse Set (# 5.10)(29. 11. 1964)
  80. Hazel (1961 - 1966) TV seriál - Tony
    • Let`s Get Away from it All (# 3.31)(16. 4. 1964)
  81. The Danny Kaye Show (1963 - 1967) TV seriál - ?
    • ? (# 1.6)(30. 10. 1963)
  82. Hazel (1961 - 1966) TV seriál - Tony
    • Barney Hatfield, where are you? (# 2.5)(18. 10. 1962)
  83. The Dick Van Dyke Show (1961 - 1966) TV seriál - Charlie, the Snappy service Man
    • Sally is a Girl (# 1.13)(19. 12. 1961)
    • To Tell or not to Tell (# 1.8)(14. 11. 1961)
    • Washington vs. the Bunny (# 1.4)(24. 10. 1961)
    • Sally and the Lab Technician (# 1.3)(17. 10. 1961)
  84. The Rebel (1959 - 1961) TV seriál - Pooch
    • Two Weeks (# 2.28)(26. 3. 1961)
  85. Las Vegas Beat (1961)(TV) - Gopher
  86. The Rebel (1959 - 1961) TV seriál - Theodore
    • Panic (# 1.5)(1. 11. 1959)
  87. No Time for Sergeants (1958) - Lt. Gardella (co-pilot) (as Jameel Farah)
  88. The 20th Century Fox Hour (1955 - 1957) TV seriál - Pablo
    • End of a Gun (# 2.8)(9. 1. 1957)
  89. Three Violent People (1956) - Pedro Ortega (as Jameel Farah)
  90. Diane (1956) - Count Rilolfi's Squire
  91. The Red Skelton Show (1951 - 1971) TV seriál - Snorker
    • Desert Island (# 5.27)(15. 5. 1956)
  92. Kismet (1955) - Orange Merchant
  93. Blackboard Jungle (1955) - Santini (as Jameel Farah)
  94. Dear Phoebe (1954 - 1955) TV seriál - Teenager at the malt shop
    • Mind Over Muscle (# 1.22)(4. 2. 1955)

 

 

Max Klinger

Hodnost: Desátník, na konci 10. sezony povýšen na poručíka
Stav: ženatý, po 6. serii rozvedený, v posledním díle se znovu ožení



Každá správná komedie musí mít svého blázna. Tuto roli zde skvěle zahrál desátník Maxwell Q. Klinger, který se chce dostat z vojny za každou cenu pomocí §8. Pobíhá nahý po táboře, obléká si ženské šaty, vyhrožuje atentáy, dokonce se rozhodne sníst džíp...jenže ho nikdo nebere vážně...Po odchodu Radara nastoupí na jeho místo úředníka plk. Pottera.

 
Zpracoval Václav Holub mladší a Marek Černý VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA-kopírování dat pouze se souhlasem majitele stránek