MASH 4077 - SERIÁL STOLETÍ

Vítejte na fanouškovských stránkách báječného seriálu MASH 4077

Larry Linville

herec

Datum narození:   /   datum úmrtí:
29.09. 1939   /   10.04.2000 
Místo narození:   /   místo úmrtí:
Ojai, Kalifornie, USA   /   New York City, New York, USA 
Znamení:
Larry Linville se narodil 29. září 1939 ve městě Ojai, v Kalifornii. Byl vysoký 185 cm. Měl tři sestry. Byl čtyřikrát ženatý. Roku 1993 pojal za choť Deborah Guydonovou, byl s ní až do své smrti. Jeho dcera se jmenovala Kelly, narodila se v roce 1970. Larry byl velmi dobrý a hodný člověk. Po studiích leteckého inženýrství na universitě v Coloradu roku 1959 odjel do Londýna, kde nastoupil na studium na Královské akademii herectví. Hrál v divadlech, třeba ve hře Skleněný zvěřinec od Tennesseeho Williamse a ve hrách od ostatních slavných dramaticích. Hrál v seriálu M*A*S*H (1972-77), major MUDr. Frank D. Burns ,,Kunní ksicht“ (chirurg) tento seriál byl jeho důležitý bod v kariéře, bohužel po pátém roce (1977) seriál opustil. Objevil se i v jiných seriálech a
celý životopis >>>
Filmografie:
2002  M*A*S*H: 30th Anniversary Reunion (M*A*S*H: 30th Anniversary Reunion)    ...sám sebe
1999  Crazy for You   ...Everett Baker
1998  Fatal Pursuit   ...Shelby
1995  Angel's Tide   ...
1994  Million to Juan, A   ...Richard Dickerson
1994  No Dessert, Dad, Till You Mow the Lawn   ...J.J.
1992  Body Waves   ...Himmel, the goofball fanatic
1991  Memories of M*A*S*H (Memories of M*A*S*H)    ...sám sebe
1990  Rock 'n' Roll High School Forever   ...Principal McGree
1989  C.H.U.D. II - Bud the Chud   ...Dr. Jewell
1988  Blue Movies   ...Dr. Gladding

 

 

 

Hodnost :Major nakonci páté sezony povýšen na podplukovníka

Přezdívka:Kuní Ksicht

Stav:"štastně"ženatý,ale udržuje si celkem komický vztah s Margaret

 

Medicínu sice vystudoval, ale s odřenýma ušima.Taky to má od Hawkeyho denně na talíři. Oženil se pro peníze (ostatně všechno co udělá, dělá pro peníze, jak řekl Hawkeye, kdyby se za smrt dostávali peníze, Frank by si lehl pod džíp).  Mezi Frankovi záliby patří nadbíhat vyšším důstojníkům a prostě všem, kteří by mohli něco udělat v jeho prospěch. Neví co je fair play. Bydlí ve stanu s Hawkeym a Trapperem (později s Hunnicutem), je to pro něj peklo, protože mu nikdy nic dobrého neudělají, může si za to ale sám. Známé jsou taky jeho schůzky s Margaret na poněkud zvláštních místech (za odvšivovacím stanem, u kontejnerů, v minovém poli apod...)  Frank bude v seriálu jen do chvíle, než se Margaret vdá. Poté se psychicky zhroutí.

 
Zpracoval Václav Holub mladší a Marek Černý VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA-kopírování dat pouze se souhlasem majitele stránek